11 de nov. 2012

El 14-N també és un dia de vaga de consum

La jornada de vaga general del 14-N també ha de ser un dia de vaga de consum al qual, a part de les treballadores i treballadors a compte d’altri, també permet adherir-s’hi a estudiants, aturats, treballadors autònoms, empresaris o pensionistes.

La vaga de consum consisteix en deixar de consumir béns i serveis, o fer-ho només en la mesura que sigui totalment imprescindible, al llarg de tota la jornada de vaga. L’èxit d’una jornada de vaga general no només es mesura pel nombre de persones que no han assistit a la feina, sinó també per altres ítems com la disminució del consum elèctric o de determinats serveis.

El 14-N ha de ser una vaga laboral i social, però també de consum per fer visible la nostra oposició a les polítiques econòmiques actuals.

Per fer una vaga de consum, per exemple, es poden dur a terme les següents accions:

     No comprar res en tot el dia ni consumir en bars i restaurants.
     Disminuir el màxim el consum elèctric, d’aigua, gas o telèfon, fent-ne ús només en allò que sigui imprescindible. No posant la rentadora ni el rentaplats, per exemple.
     No fer ús de la targeta de crèdit ni de cap altre servei bancari.
     No repostar combustible als vehicles. Assegurar-se de fer-ho el dia abans, si fa falta. Primar els desplaçaments a peu o amb bicicleta.
     No fer ús de cap servei de l’administració i si se’n tenia alguna, cancel·lar les cites per un altre dia, excepte en els casos de serveis sanitaris urgents.
     No assistir a classes, tant de formació reglada com no reglada.

Més enllà de deixar de consumir béns i serveis durant 24 hores, també seria interessant fer amb motiu de la vaga de consum una reflexió entorn a les nostres formes de consumir la resta de l’any.

I des de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona us animem a comprar sempre preferentment en aquells comerços de proximitat o que incentivin el consum responsable, solidari o dels anomenats productes de proximitat o de km. 0. També en aquells comerços que el 14-N se solidaritzin amb els seus treballadors i segueixin la vaga general.

ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS D’OSONA
Osona, novembre de 2012