1 de març 2012

Manifest de l'Assemblea pels Dret Socials d'Osona

Increment de l’atur, precarització dels llocs de treball existents, retallades de sous i serveis bàsics com la sanitat, l’educació i els serveis socials, privatitzacions de serveis públics, augment dels desnonaments a persones que no poden pagar la hipoteca, dificultats d'accés a l'alimentació bàsica per part de cada vegada més gent...

Cada dia veiem situacions, algunes molt dramàtiques, que posen de manifest l’augment de les diferències entre els sectors més afavorits i els més dèbils de la societat; mentre la majoria de la població patim i paguem les conseqüències de la crisi, les polítiques de les elits governants perpetuen els privilegis d’una minoria que, al capdavall, és la responsable de la situació de crisi global. Els màxims culpables són ells: grans corporacions empresarials, entitats financeres i determinades elits polítiques, és a dir, els representants del capitalisme més ferotge i destructiu.

Davant d’aquests fets, l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona vol ser un espai unitari de reflexió i acció amb la voluntat d’aglutinar totes aquelles persones de la nostra comarca afectades i crítiques amb el sistema capitalista imperant. Els seus objectius són:

  • Difondre i donar suport a les mobilitzacions populars contra les retallades i les polítiques que posen en perill els drets adquirits per les classes populars i que han costat molts esforços i molts anys de lluita. No a les retallades. No a la Reforma Laboral. 
  • Reclamar a les administracions públiques que duguin a terme polítiques basades en el respecte i la millora dels drets socials, alhora que garanteixin un nivell de vida digne a totes les persones, siguin quines siguin les seves circumstàncies. 
  • Defensar uns serveis públics de qualitat, tot lluitant contra la seva privatització, i recuperant la gestió pública d’aquells que ja han estat privatitzats tant a nivell municipal, com autonòmic i estatal. 
  • Exigir a les administracions públiques l’establiment de mesures de suport a cooperatives i altres formes alternatives de gestió empresarial basades en l’economia social. 
  • Denunciar els atacs contra la democràcia, la justícia, els drets col·lectius i el medi ambient perpetrats sota l’empara de les mal anomenades solucions a la crisi. 
  • Reivindicar el compliment del dret a un habitatge digne a través de reformes legislatives que prioritzin els drets dels ciutadans i ciutadanes als dels poders econòmics i financers. 
  • Fomentar les xarxes de suport i ajuda mútua davant el procés actual de precartizació i empobriment de les classes populars.
Si tu també creus que cal fer alguna cosa, vine a la propera assemblea o posa't en contacte amb nosaltres al correu electrònic dretssocialsosona@gmail.com.