20 de juny 2013

UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME D’OSONA SORTEJA TRES LOTS DE PREMIS PER RECAPTAR DINERS PER LES MULTES ALS REPRESALIATS EN LES PROTESTES CONTRA PXC


Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona farà aquest divendres un sorteig de tres lots de premis. Els tiquets per participar en el sorteig han estat venuts durant les últimes setmanes per recaptar fons per pagar els 1.500 euros de multa que el Departament d’Interior va imposar a tres activistes per haver participat en una protesta pacífica contra PxC l’abril de 2012. La pràctica totalitat dels premis que formen part dels tres lots que se sortejaran han estat donats de forma altruista per associacions i comerços solidaris amb els tres represaliats.

El sorteig, obert al públic i als mitjans de comunicació, es farà aquest divendres dia 21 a les 7 de la tarda al restaurant La Cuca (cr. Canyelles, 3, Vic).

Els tres números guanyadors seran publicats a la web de l’Associació pels Drets Socials d’Osona (dretssocialsosona.blogspot.com), entitat col·laboradora d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona, així com a través de les xarxes socials de l’associació.

Els tres lots que se sortejaran aquest divendres són els següents:

1r premi: dinar per a dues persones al restaurant La Cuca; tallat de cabell per a nois a la perruqueria Nova Època; coca del Forn de Sant Antoni; llonganissa i fuet de la Gleva; llibres de les editorials Tigre de Paper i Virus, i un joc infantil.

2n premi: dinar per a dues persones al restaurant Sant Sebastià; canvi de ‘look’ a la perruqueria Alba; coca del Forn de Sant Antoni; lot de productes de comerç just; llibres de les editorials Tigre de Paper i Virus, i cd’s del grup Ressaka.

3r premi: abonament al Festival de Cinema Oriental; lot de vi i cava del Celler d’Osona; coca del Forn de Sant Antoni; lot de productes de comerç just; llibres de les editorials Tigre de Paper i Virus, i cd’s del grup Ressaka.

Els tres activistes antifeixistes van rebre una multa de 1.500 euros per la seva participació el 22 d’abril passat en l’acte de protesta contra la celebració d’un acte de PxC en un parc infantil de Vic. L’acte antifeixista, organitzat per diverses entitats i associacions, es va fer a la rambla del Passeig i va constar d’un recital de cançons de Joan Usart i d’un seguit de parlaments. Després de l’acte, que va ser pacífic en tot moment, alguns dels assistents al mateix, es van adreçar de forma improvisada al parc de la Bassa dels Hermanos on es feia l’acte de la PxC, on es van llençar algunes consignes contra el feixisme i el racisme. En cap moment, cap agent del desplegament policial que es va muntar va identificar cap dels assistents en la protesta.

Amb tot, al cap d’uns mesos, quatre persones van rebre la multa de 1.500 euros. Es dóna el cas que una d’elles va poder demostrar que ni tan sols havia estat aquell dia a Vic, i per això se li va haver d’acabar retirant la multa. La dels altres tres, però, va continuar el seu curs, malgrat haver-s’hi presentat recurs. En canvi, no consta que s’hagi iniciat cap procediment d’ofici contra Josep Anglada i les paraules discriminatòries i contra els drets més elementals de les persones que va proferir en el transcurs de l’acte del 22 d’abril a la Bassa dels Hermanos, malgrat la important i desmesurada presència policial en el mateix. Aquell mateix dia al vespre, Josep Anglada va ser denunciat per dues persones, la versió de les quals va ser ratificada per diversos testimonis, per haver-les agredit a la plaça Major de Vic. L’agressió, segons els denunciants i testimonis, va anar acompanyada d’expressions de caire racista. Malgrat tot, més d’un any després de l’incident, Josep Anglada no ha estat ni tan sols jutjat, però sí que ho va ser, i condemnada, una persona que va participar en una protesta contra l’agressió que va tenir lloc dos dies després a Vic.