1 de juny 2013

Educar és la millor manera de lluitar


Dijous, dia 6 de juny, a les 9 del vespre, a l'espai ETC, l'Assemblea pels Drets Socials d'Osona i Cineclub Vic organitzem la projecció del documental 'Educar és la millora manera de lluitar', un treball d'Agustí Corominas i Rosa Cañadell sobre la gran aventura que és l'educació del Moviment dels Treballadors Sense Terra del Brasil. Un treball molt recomanable. I si pel que fos hi hagués la mínima possibilitat de coincidència amb l'acabament de l'acte de la Teresa Forcades i el Procés Constituent a la plaça Gaudí, penseu que us esperarem. Són dos actes perfectament compatibles i, a més, complementaris. Fins dijous!!!

Educar és la millor manera de lluitar
Agustí Corominas i Rosa Cañadell. Catalunya, 2012
Rosa Cañadell és psicòloga i professora de secundària, i portaveu del sindicat d'ensenyament USTEC-STEs. Agustí Corominas és un experimentat documentalista vinculat al mitjà televisiu. Ha dirigit altres produccions com ara 'Mestres i exili' (2005) o 'Castellers del món' (2007).
 
Aquest documental tracta sobre el Movimiento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) de Brasil, un moviment que en 25 anys d’existència ha tret més de dos milions de persones de la misèria i ha fet de l’educació una de les seves principals banderes.
 
Els autors del film han volgut explicar i difondre aquesta gran aventura que és l’educació pel MST, en la qual estan compromesos tots els seus membres. En els campaments i assentaments s’ha creat una xarxa d’escoles per a totes les edats, amb formació tècnica pels joves i la formació política dels moviments socials del Brasil i de tot Amèrica Llatina. Un gran exemple ara que al nostre país l’educació pateix greus retallades i la crisi afecta els més desfavorits.
 
Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
 
Producció: USTEC-STEs, Metròpoli vídeo films.
Guió: Rosa Cañadell i Agustí Corominas
Càmera: Agustí Corominas
Edició: Llorenç Torrades
Subtítols: Rosa Murtra
Hi intervenen: membres del MST, Jordi Varela (veu en off)