21 d’oct. 2012

Osona contra el feixisme

Davant la convocatòria de les eleccions al Parlament de Catalunya, volem aprofitar l’ocasió per emetre el següent manifest:

Des de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona volem expressar tot el nostre rebuig a tots aquells partits que fomenten la xenofòbia i la discriminació. 

El malestar causat per les polítiques d’austeritat aplicades pel govern incrementa la tendència a buscar culpables de la situació que estem patint. Malauradament, el més fàcil és apuntar als sectors més vulnerables de la societat.  

La indignació generada per l’actual context de crisi és totalment legítima, però a qui cal dirigir-la? Als únics responsables, que són la banca i els governs que defensen els interessos de l’1% de la població i que estan acabant amb els drets i qualitat de vida de tots nosaltres – el 99%-  per intentar mantenir la seva privilegiada situació.

Lamentablement hem vist com a Grècia, França i també aquí hi ha hagut un increment de partits clarament xenòfobs que l’única solució que ofereixen per sortir d’aquesta crisi és instigar la discriminació, el racisme i l’odi. O sigui, la divisió dels que ara més que mai hem d’anar tots junts en defensa dels nostres drets.

Les noves formacions autoanomenades identitàries es presenten camuflades de partits demòcrates, però una vegada i una altra han demostrat amb el seu discurs de la discriminació un pòsit xenòfob i feixista que s’ha d’impedir que pugui tenir representació a les institucions democràtiques. Apel·lem al sentit comú i al respecte pels drets humans més elementals a l’hora de dipositar el vot.

És hora de dir que ja n’hi ha prou. Hem de construir una societat justa i cohesionada on tothom hi tingui cabuda. És l’hora que des del nostre país i la nostra comarca deixem clar el rebuig al racisme i el feixisme que només generen desigualtats i violència.

Des de l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona us convidem a participar en la lluita contra el feixisme i el racisme ara i en el futur.