8 de nov. 2013

Recuperem el Graell: demà, castanyada popular i assemblea


La plataforma “Recuperem el Graell” us convidem a una castanyada popular aquest dissabte dia 9 a les 12 del migdia en el marc de la campanya que s’ha iniciat per recuperar l’ús social i agrícola dels terrenys del Graell, en terme municipal de Vic, ara en un deplorable estat d’abandonament. Aprofitarem també per fer una assemblea per proposar idees per recuperar l'espai del Graell.

Diferents organitzacions, entitats i particulars s’han reunit durant les últimes setmanes per acordar els detalls de la campanya i d’aquesta primera acció reivindicativa. L’objectiu és denunciar el procés urbanístic que ha seguit aquest projecte, el seu estat actual i reivindicar una sortida col·lectiva a l’abandonament del solar.


La zona del Graell es troba ubicada a la sortida de Vic en direcció a la Guixa. L’any 2008 es van planificar dues Àrees Residencials Estratègiques a Vic. La de la Bòbila, que pretenia construir 1.502 habitatges en una superfície de 22 ha; i la del Graell de 20 ha de superfície amb un total de 1.326 habitatges. A la Bòbila encara no s'hi ha fet res i els terrenys continuen tenint un ús agrícola. Al Graell, en canvi, es van iniciar les obres de clavegueram en algunes zones però es van parar al cap de poc temps degut a la crisi. La despesa pública que s’ha fet en el solar, però, és molt important. Actualment i des de ja fa un temps, el Graell és un immens solar abandonat amb una situació jurídica confusa i unes importants inversions públiques en sac foradat.

El territori és la base de la nostra societat i la nostra cultura, no podem deixar-lo erm i tancat. El projecte inicial del Graell era fruit d'una quimera, ara cal inventar-lo de nou des de la reivindicació social i local.
La millor forma d'arribar al Graell és a través del camí que voreja la tanca i que surt de la casa del mateix nom, a mà dreta pujant per l'enllaç de la carretera de la Guixa a l'antiga N-152. Si veniu en cotxe, millor deixar-lo en l'espai que hi ha a mà esquerra just al principi del camí.

Esperem la vostra participació!!!

Plataforma Recuperem El Graell